Evenemang

För ett aktuellt kalendarium se högerspalten under ”Vad händer?”. Länkarna leder till facebookevenemangen med mer information.

Tillfällena då vi träffas och leker medeltid kallas evenemang eller event. Ofta sträcker sig evenemanget över en helg från fredag kväll till söndag middag. Eftersom SCA är en ideell förening är det medlemmarna själva som planerar och arrangerar dessa träffar. För att det ska fungera måste alla hjälpa till. Det bästa är att priset kan hållas väldigt lågt. För ungefär 300 SEK så får man mat och sovplats för helgen. I Drachenwald hålls det ungefär ett event i veckan så man kan få sin lust till att leka mättad. Under evenemangen är man välkommen i dräkt och moderna saker får stanna i väskan. Förutom dräkten är det bra om man kan ta med sig ett så kallat feast gear som består av tallrikar, bestick och bägare. På Erikshjälpen och andra second hand-butiker eller loppis (lördagar under sommarhalvåret på Södra Esplanaden i Lund har en utmärkt loppis!) är det lätt att hitta tennbägare och träskålar som fungerar utmärkt. Vi vill ju att det ska se så tidsenligt ut som möjligt, därför undviker vi vanligt porslin och glas. Våra evenemang är inte öppna för allmänheten utan alla befinner sig i illusionen om en svunnen tid.

Under Kristi Himmelfärdshelgen anordnar Attemark varje år Dubbelkriget, eller Knäcke som det också kallas. Då kommer det folk från hela världen och hänger tillsammans i dagarna tio. Då krigas det, hålls föreläsningar, dansas, lagas mat och allt annat skoj man kan göra när 250 personer med samma intresse träffas för att ha kul. I december bruka vi fira Kung Atte med en Vinterfest då vi träffas i lokalen och äter och dricker gott.
Vi anordnar också andra evenemang; se i menyn till höger. Alla medlemmar är välkomna att arrangera evenemang. Vill man hålla i ett event eller hjälpa till så är det bara att kontakta styrelsen[at]attemark.se för mer info. Det finns även lite tips som Mistress Lia de Thornegge skrev ner i september 2013 här.